Medijocs 2019
 

Dades

Dia:
18 de maig de 2019
Hora:
09.00 h
Punt de trobada:
Al km. 8,7 de la BV 5213 (Ctra. de Tavèrnoles al Parador de Sau), trobem el rètol "Casa Nova del Raurell", on aparcarem els cotxes.
Com arribar:
Des de Barcelona, agafarem la C17 fins passar Vic. Seguirem per la C25 (Eix transversal) direcció Girona fins a la sortida 183, direcció Roda de Ter. A 600 metres de la sortida, trobarem el trencant cap al Parador Sau i a Tavèrnoles, seguirem fins al km. 8,7.
Dades ruta:

Circular de 9km
Nivell de dificultat: baixa
Durada: 3h


11.45h Fi de la caminada i trasllat en cotxe cap al Monestir de Sant Pere Casserres

12.00h Visita guiada pel Monestir de Sant Pere Casserres

13.30h Dinar al Restaurant del Monestir – 27,00€ per persona (inclou visita guiada pel Monestir i dinar), a pagar directament al Restaurant.
 

Recorregut

Davant l’indicador de la Casa Nova del Raurell, caldria seguir aquest camí carreter uns 100  metre i deixar el vehicle .

A 430m el camí entra en un tram pedregós, tot seguint la direcció d´una línia elèctrica.

A 1.225m deixant a l´esquerra una torre d´electricitat en un punt on hi ha un bon mirador sobre el pantà, la pista, que fins al moment pujava, arriba a un tram planer, seguit d´una curta baixada. Poc després, el camí carreter torna a pujar; seguint sempre la pista principal.

Quan el camí torna a planejar (2.225m), es deixa un trencall a mà esquerra, seguint sempre el camí per on es va. A l´esquerra d´aquest camí, ens portarà a la roca del Migdia, punt que visitarem més endavant.

A 2.850m quan es té darrera els turons del puig del Far, el camí fa un marcat revolt a la dreta amb un gran eixamplament a l´esquerra vora la cinglera. Des d´aquest punt es pot veure a sota nostre la roca Falconera i el poble de Vilanova de Sau. Un trencall a la dreta, 50m abans d´aquest revolt, o bé des d´aquest mateix punt ens endinsem al bosc. Cap a la dreta, ens portarà a un gran pla herbat sota el puig del Far.

A 3.050m anem cap a l´esquerra del pla fins a trobar una bassa amb joncs que voltarem per la dreta, encetant el corriol que puja al puig. El senderol, que fa un marcat revolt a la dreta, aviat passarà sota unes balmes, on trobarem les canals que pugen al turó del puig del Far.

A 3.375m trobem els turons del puig del Far. Per anar a les ruïnes de Santa Margarida d´Ardola, en el punt on el senderol feia un marcat revolt a la dreta, seguirem de dret encetant una curta baixada dins el bosc. 100m més endavant, al capdavall de la baixada, el caminet arriba a una nova cruïlla, que prendrem cap a l´esquera. Al cap d´uns 25m ja es veurà l´edificació derruïda en una clariana del bosc.

Per accedir a la roca del Migdia, des del punt del camí que hem passat de llarg (2.225m), prenem a l´esquerra el camí carreter habitualment barrat amb un filat elèctric. A 125m arribarem a una cruïlla de camins que prenem cap a la dreta. Quan el camí arriba a la cinglera, gira cap a l´esquerra i es converteix en un corriol més estret. Deixem un camí a l´esquerra i seguim de dret emprenent una curta baixada fins a la punta de l´esperó. Arribarem a la punta de la roca del Migdia, sobre la població de Vilanova de Sau.

Quan retornem, després de la curta pujada, podem anar cap a la dreta pel senderol que hem deixat abans, que en uns 300m ens portarà sobre un altre excel·lent mirador sobre el pantà de Sau, davant els cingles de Tavertet (Esperó Nord).

 

 

Inscripcions

Obert a metges, familiars, amics i treballadors del CoMB que els hi agradi caminar i gaudir de la natura.

 

Formulari d'inscripció:

 

formulari d'inscripció

 

Recomanacions

  1. Portar aigua, alguna barreta energètica i fruits secs.
  2. Sabates o bambes de muntanya, roba tèrmica i jaqueta impermeable.
  3. Telèfon mòbil amb la ruta descarregada al wikiloc per seguir i no perdre's.